VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet bij? Bel of mail ons even en we staan je graag te woord.

 info@solextochtenroermond.nl of bel naar ons telefoonnummer 0630416077.

"Heb je een rijbewijs nodig op de Solex?"
Ja, een brommer- motor- OF autorijbewijs: is allemaal goed.

"Hoef je geen helm op?"
Vanaf 1 januari 2023 is de helmplicht een feit. Gelukkig is voor de Solex een zgn. Speed Pedelec helm toegestaan. Wij hebben comfortabele, lichte helmen, mét keurmerk NTA8776. Helmnetjes stellen wij eveneens ter beschikking.  We kunnen nu ook Solex routes uitstippelen in België en Duitsland, want daar is de helmplicht al jaren geleden ingevoerd.

"Gaat er altijd iemand van jullie mee?                                     Bij grotere groepen rijden we altijd mee. Bij kleinere groepen rijden we altijd mee om te zien of alles goed gaat, en afhankelijk van de route loodsen we jullie uit de stad. Daarna kunnen jullie zelfstandig verder met onze GARMIN navigatie op het stuur. Bel of mail ons maar als je hierover vragen hebt.
        
        "Kunnen we vanuit een andere locatie starten?"
Nee, dit is helaas niet mogelijk. We vertrekken altijd vanuit de Venloseweg 55 te Roermond.

"Wat als het regent?"
Als het echt te slecht weer is rijden we niet. Solex rijden is leuk, maar niet in de regen. (Een spatje of klein buitje, daar kunnen we wel tegen). We kijken ca 2 uur vooraf op de buienradar en overleggen dan met jullie. Als de tocht niet doorgaat dan zijn er  geen kosten, en ook geen verplichting om opnieuw te reserveren.

"Hebben jullie ook Solex tandems?"  Ja, wij hebben 2 Solex tandems waar iemand zonder rijbewijs achterop kan. Officieel zijn het tandems van het merk Eijsink, bouwjaren 1952 en 1956, maar ze lijken sprekend op een Solex. Ze zijn RDW goedgekeurd en uiteraard voor verhuur verzekerd, net als onze Solexen.


"Waar kunnen we de fietsen stallen, en waar kunnen we de auto kwijt?"
Fietsen kunnen bij ons gestald worden. De auto kunt u vlakbij parkeren. Klik hiervoor op de button contact in de menubalk. Daar staat duidelijk uitgelegd waar u kunt en mag parkeren in de buurt.  LET OP: Parkeren op de Venloseweg is NIET toegestaan.

Hoe zit het met het milieu?                                             Misschien verrassend, maar Solexen zijn veel minder vervuilend dan veel mensen denken. Hoe dat komt leggen we graag aan je uit:

1) Wij rijden op alkylaat brandstof. Dit is géén aardolieproduct, is nagenoeg reukloos, en geeft weinig rook. Het beeld dat iedereen heeft van stinkende en rokende brommers is verleden tijd.

2) Een Solex is enorm zuinig, dat komt door de efficiënte overbrenging (practisch geen verlies) en omdat je meestal even helpt met optrekken door even mee te trappen. Juist het optrekken zorgt bij andere vervoermiddelen voor een hoog verbruik. De Solex heeft daar geen last van.

3) De solexen zijn 50-60 jaar oud. De meeste vervoermiddelen van die leeftijd zijn al weggegooid. Door de degelijkheid en goed onderhoud gaan ze nog jaren mee. Wij hebben nog geen enkele Solex moeten weggooien. Soms een onderdeel vervangen, maar dat kan prima gerecycled worden.

4) Er zitten practisch geen kunststof delen aan de Solex vergeleken met moderne scooters. De plastic soep is absoluut niet de schuld van de Solex!

5) De Solex werkt zonder accu! Gewoon zelf aanduwen of aanfietsen om te starten. De accu's van e-bikes en e-scooters vormen een groot probleem voor het milieu. De Solex doet daar NIET aan mee!

6) Moeten we nog even doorgaan? Laat ons maar lekker gaan rijden, dat is leuker. Het is verantwoord, dus dubbel genieten.© Rick Lichtenberg